Zamieszczone przez speede
[O1] Mały problem z dzwinymi dzwiękami
Zwiń
X
-
[O1] Mały problem z dzwinymi dzwiękami
Witam jako mam mały dziwny problem. Od kilku dni słyszę w swojej o1 odpowiadającemu 1 obrotowi kola dźwięk przypominający zgrzyt przegubu półosi napędowej. Nie chce przypinać do tego tematu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=13272 bo coś mi nie pasuje. Przy rozpędzaniu się słyszę tylko ten zgrzyt gdy wrzucę luz jest cisza nie ma znaczenia czy skręcam czy jadę prosto. Myślałem ze mam nie przykręcone koło bo dźwięk na to wskazywał . ale jest ok
Czy ktoś spotkał się z takim problemem Moze to być przerób. Mam 160K przebiegu
-
-
jezeli na luzie takie odglosy znikaja, to stawiam na przegob lub pol oske od strony skrzyni biegow, podnies troche kolo jak bys chcial je odkrecic, zlap dwoma rekoma ale w pionie( nie w poziomie) i takie wykonaj ruchy jak bys chial to kolo zdjac jezeli beda duze luzy to sypie sie pregub, zreszta przegob mozesz tez sprawdzic na maksymalnie skreconych kolach na wstecznym biegu ruszajac raptownie odrazu powinno byc slychac specyficzne klekotanie, kola skrec w ta strone w zaleznosci z ktorej strony dochodza odglosy, tak wyeliminujesz przeguby.RTR
Nic Tak Nie Boli Jak Zlamane Serece.
Komentarz
-
Komentarz